Kom aan tafel in de klankbordgroep

Als gemeente willen we direct van de Pekelders horen hoe zij denken over de toekomst van het Pekelder Hoofddiep. Daarom nodigen we alle inwoners uit om dit najaar naar de Pekelder Huiskamers te komen. We zoeken ook mensen voor één van de Pekelder Klankbordgroepen. Een klankbordgroep is bedoeld om met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren om daarna namens alle verschillende Pekelders advies uit te brengen. De klankbordgroepen bestaan uit 15 deelnemers, die twee tot drie keer bij elkaar komen. Er komt voor iedere dorpskern een klankbordgroep en een overkoepelende klankbordgroep met vertegenwoordiging vanuit alle dorpskernen.  

 

De gemeente zorgt voor een vergaderruimte in de dorpshuizen, organiseert de bijeenkomsten en maakt na afloop een verslag. Inschrijven voor de klankbordgroep kan via het formulier hieronder. In september stelt gemeente Pekela de klankbordgroepen samen en krijgt u bericht. 

 

Kort op een rijtje nog de informatie over de klankbordgroep.  

  • In iedere klankbordgroep zitten maximaal 15 deelnemers.  
  • Bij meer aanmeldingen maakt de gemeente een selectie van deelnemers. Gemeente kijkt daarbij naar, bijvoorbeeld, leeftijd, adres en motivatie. 
  • Deelnemers van de klankbordgroepen moeten inwoner zijn van Pekela. 
  • Een inwoner kan niet aan meerdere klankbordgroepen tegelijk deelnemen. 
  • De samenwerking in de klankbordgroepen is op basis van een open gesprek waarbij we naar elkaar luisteren 
  • De klankbordgroep komt op vooraf gecommuniceerde data bijeen. 

 

Meer over de klankbordgroepen vindt u hier: Spelregels klankbordgroepen

Het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor een klankbordgroep. Aanmelden kon tot 11 september 2023.
In de week van 18 September maken we de klankbordgroepen definitief. Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u dan een bericht per mail.
De eerste bijeenkomst voor de klankbordgroep is in de eerste of tweede week van oktober.


Voor de inwonersbijeenkomsten om mee te praten over het Pekelder Hoofddiep ontvangen alle inwoners een uitnodiging per post.